Έχετε δοκιμάσει γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ? Αν όχι, να η ευκαιρία! Μην ξεχάσετε να προσθέσετε και φέτα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Γλυκοπατάτες με σάλτσα BBQ & φέτα
Ingredients
Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο.
-
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μία λαμαρίνα.
-
Κόβω τις γλυκοπατάτες στη μέση, αλατοπιπερώνω και με ένα πινέλο τις αλείφω με λίγο ελαιόλαδο.
-
Τις τοποθετώ στη λαμαρίνα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, και ψήνω για 45 λεπτά.
-
Αναποδογυρίζω τις γλυκοπατάτες, τις ραντίζω με αρκετή σάλτσα BBQ και αλείφω με ένα πινέλο ώστε να πάει η σάλτσα σε όλη την επιφάνεια.
-
Επαναφέρω στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη στους 200°C.
-
Σε ένα γουδί χονδροσπάμε τα καρύδια.
-
Σε ένα μπολ θρυμματίζω τη φέτα και προσθέτω τα χονδροσπασμένα καρύδια, τη ρόκα, λίγη σάλτσα BBQ, τα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
-
Βγάζω τις γλυκοπατάτες από το φούρνο και με ένα πιρούνι, πιέζω τη σάρκα τους για να δημιουργήσω χώρο για το μείγμα της φέτας.
-
Ισομοιράζω το μείγμα στις γλυκοπατάτες και ραντίζω με σάλτσα BBQ και λίγο ελαιόλαδο.
-
Σερβίρω αμέσως.