Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

γεμιστα μηλα με κρεμα μπισκοτο

γεμιστα μηλα με κρεμα μπισκοτο
<!-- [lt_recipe name=|ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ| servings=|6 (12 μήλα)| prep_time=|15M| cook_time=|1H| summary=|Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018| print=|yes| ingredients=|Για τα μήλα;12 κόκκινα μήλα;1 κουτ. σούπας γαρίφαλα, σε καρφάκια;2 ξυλάκια κανέλας;1 λοβό βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνουμε τα σποράκια του);300 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro;400 ml μπράντι;¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη;Για την κρέμα μπισκότο;1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο, Γιώτης;350 ml γάλα;Για τη διακόσμηση;1 φάκελο τριμμένο μπισκότο, Γιώτης| ]Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και στη συνέχεια αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι, το οποίο βυθίζουμε στο κέντρο του κάθε μήλου, από το κοτσάνι και το περιστρέφουμε μερικές φορές.;Καρφώνουμε σε κάθε μήλο 2-3 γαρίφαλα και τα τοποθετούμε σε μια σοτέζα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε τα ξυλάκια και την σκόνη κανέλας, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας, την ζάχαρη και το μπράντι. Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.;Ζεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την σοτέζα για περίπου 1 ώρα.;Σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο με το γάλα.;Γεμίζουμε τα μήλα με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι της κατσαρόλας.[/lt_recipe] -->

Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 16 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made@Home με την Ντίνα 17/2/2018
Υλικά
    Για τα μήλα
    Για την κρέμα μπισκότο
    Για τη διακόσμηση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 12 κόκκινα μήλα
  • 1 κουτ. σούπας γαρίφαλα, σε καρφάκια
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 λοβό βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση με ένα μικρό μαχαιράκι και ξύνουμε τα σποράκια του)
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη Fytro
  • 400 ml μπράντι
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο, Γιώτης
  • 350 ml γάλα
  • 1 φάκελο τριμμένο μπισκότο, Γιώτης
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΞεφλουδίζουμε τα μήλα και στη συνέχεια αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι, το οποίο βυθίζουμε στο κέντρο του κάθε μήλου, από το κοτσάνι και το περιστρέφουμε μερικές φορές.
  2. blankΚαρφώνουμε σε κάθε μήλο 2-3 γαρίφαλα και τα τοποθετούμε σε μια σοτέζα το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε τα ξυλάκια και την σκόνη κανέλας, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας, την ζάχαρη και το μπράντι. Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί ώστε η στάθμη του υγρού να φτάσει μέχρι τη μέση των μήλων.
  3. blankΖεσταίνουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση. Δυναμώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την σοτέζα για περίπου 1 ώρα.
  4. blankΣε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου στιγμής μπισκότο με το γάλα.
  5. blankΓεμίζουμε τα μήλα με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και ραντίζουμε με λίγο από το σιρόπι της κατσαρόλας.
Keywords: γεμιστα μηλα κρεμα μπισκοτο

Σας ευχαριστώ!