προορισμός…γεύση!

Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση και περισσότερη γεύση…

pinit
0 Add to Favorites

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Prep Time 15 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 55 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βράζω τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι

  3. Το πετάω και ρίχνω στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι

  4. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους

  5. Σβήνω με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύω απαλά και αποσύρω από τη φωτιά

  6. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού

  7. Προσθέτω τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις θρούμπες, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω και αφήνω τη σαλάτα να κρυώσει καλά και να αναμειχθούν τα αρώματά της

  8. Τη σερβίρω κρύα

dina nikolaou

Δείτε επίσης...