προορισμός…γεύση!

Αρνάκι φρικασέ με μανιτάρια και μυρωδικά

Αρνάκι φρικασέ με μανιτάρια και μυρωδικά

5 from 1 vote
1 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 2 ώρα Total Time 2 ώρες 30 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τοποθετώ τα κομμάτια κρέατος, σε μονή στρώση όσο γίνεται. Τα σοτάρω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Τα γυρίζω με προσοχή και τα σοτάρω με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

  2. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλύψει το κρέας καλά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Ξαφρίζω για λίγα λεπτά και, όταν σταματήσει να σχηματίζεται αφρός και το νερό γίνει διαυγές, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά.

  3. Προσθέτω 2 φλιτζάνια καυτό νερό, τα μαρούλια, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Το υγρό της κατσαρόλας πρέπει να είναι αρκετό για τη σάλτσα, όχι όμως τόσο ώστε το φαγητό να μοιάζει με σούπα.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω πασπαλιστά το κορν φλάουρ και ανακατεύω με το σύρμα. Το καβουρδίζω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καστανό χρώμα. Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω καυτό ζουμί από την κατσαρόλα με το κρέας και το ρίχνω πολύ αργά στο μείγμα αλευριού στο κατσαρολάκι, χτυπώντας ασταμάτητα. Θα χρειαστώ περίπου 2 κουτάλες ζωμό. Σιγομαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας έντονα με το σύρμα και στη συνέχεια ρίχνω αργά το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια λεία και δεμένη σάλτσα, την ξαναβάζω σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας.

  2. Αδειάζω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο, αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και ανακινώ έντονα το σκεύος για να απλωθεί παντού η σάλτσα.
    Σερβίρω το φαγητό αμέσως.

Keywords: αρνάκι φρικασέ με μανιτάρια,μυρωδικά

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️

  1. gargorg

    ❤️ ❤️ ❤️