προορισμός…γεύση!

Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και κινόα με δυόσμο

Ψαρονέφρι με μαυροδάφνη και κινόα με δυόσμο

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 6 λεπ Cook Time 15 λεπ Total Time 21 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την κινόα

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κόβω τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες του 1 ή των 1,5 εκ. τις αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολ ετοιμάζω ένα μίγμα με το αλεύρι, το κόλιανδρο, το μπαχάρι και λίγο πιπέρι. Πανάρω τα φιλετάκια και τα αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1-2 λεπτά. Στρώνω τα παναρισμένα φιλετάκια και τα σοτάρω και από τις δύο πλευρές. Σβήνω με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό, αλατοπιπερώνω  και χαμηλώνω τη φωτιά. Σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω για 7-8 λεπτά. Στα μισά, γυρίζω τα φιλετάκια για να μη κολλήσουν.

Για την κινόα

  1. Βάζω την κινόα σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο τρεχούμενο νερό. Βάζω σε μια κατσαρόλα το ζωμό και μόλις πάρει βράση, ρίχνω την κινόα. Αλατοπιπερώνω και την αφήνω να βράσει για 15 λεπτά. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω με το καπάκι και αφήνω την κινόα για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

  2. Σε ένα τηγανάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Ρίχνω το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με την κινόα. Προσθέτω τον δυόσμο και ανακατεύω καλά.

  3. Σερβίρω την κινόα στα πιάτα και μοιράζω το ψαρονέφρι ραντίζοντας με λίγη σάλτσα μαυροδάφνης.

Keywords: ψαρονεφρι μαυροδαφνη κινοα δυοσμο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!

  1. Eve_nkld

    Wow, this amazing!