προορισμός…γεύση!

Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση…

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

ΧΟΡΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ

Prep Time 30 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 45 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Χόρτα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει λίγο νερό

  2. Στερεώνω στα χείλη της κατσαρόλας ένα μεγάλο μεταλλικό σουρωτήρι (ή προσαρμόζω ένα ανοξείδωτο διχτάκι, ειδικό για μαγείρεμα στον ατμό, το οποίο θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας) και φροντίζω ώστε ο πυθμένας του να μην έρχεται σε επαφή με το νερό της κατσαρόλας

  3. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει βάζω στο σουρωτήρι τα ψιλοκομμένα χόρτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, χαμηλώνω τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζω την κατσαρόλα

  4. Αν το καπάκι δεν κλείνει τελείως, τυλίγω σφικτά γύρω από το κενό μια καθαρή και νοτισμένη βαμβακερή πετσέτα ώστε να μην διαφεύγει ο ατμός από την κατσαρόλα

  5. Μαγειρεύω τα χόρτα στον ατμό για 30 λεπτά

  6. Σάλτσα (την ετοιμάζω όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο των χόρτων): Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και, λίγο πριν κάψει, ρίχνω τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, το σκόρδο, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ανακατεύω

  7. Αφήνω τα υλικά να πάρουν μια βράση και ρίχνω τα βρασμένα χόρτα

  8. Όταν τα υλικά ξαναπάρουν μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά

  9. Σερβίρω τα χόρτα ζεστά ή κρύα, σαν σαλάτα

Keywords: χορτα κοκκινιστα στον ατμο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση