προορισμός…γεύση!

Τα φύλλα αυτά χρησιμοποιούνται και σε αλμυρές συνταγές (τυρόπιτα, σπανακόπιτα) και σε γλυκές (μπακλαβάς).

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΒΕΡΓΑΣ

Prep Time 1 ώρα Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 8

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του

  2. Ρίχνω εκεί το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύω με τα χέρια μου, με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να φτιάξω μια ομοιόμορφη ζύμη

  3. Τη μεταφέρω σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με τις γροθιές μου για 10-12 λεπτά, ώσπου να γίνει μαλακή και εύπλαστη

  4. Τη χωρίζω σε 8 ίσα μέρη και πλάθω το καθένα σε μικρή μπάλα

  5. Βάζω τις μπάλες ζύμης σε ένα μεγάλο ταψί, τις σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνω να «ξεκουραστούν» για 30 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου

  6. Ανοίγω με τον λεπτό πλάστη (βέργα) τις μισές μπάλες σε όσο πιο λεπτά φύλλα μπορώ, με διάμετρο 10 εκ

  7. , μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ταψιού (κάτω φύλλα) και τα άλλα μισά με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του ταψιού (πάνω φύλλα)

  8. Από αυτό το σημείο και μετά ακολουθώ τις οδηγίες κάθε συνταγής

Keywords: χωριατικο φυλλο βεργασ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Excellent!

Απάντηση