Print Options:

χορτοπιτα cheesecake με παστουρμα καμηλας

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 45 min Cook Time: 45 min Rest Time: 1 min Total Time: 1 hr 31 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και ταιριάζει τέλεια με τα λεπτεπίλεπτα χορταράκια.
Υλικά
    Για τη βάση
    Για τη χορτόπιτα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 200 γρ. αλμυρά κράκερς της προτίμησής σας, αλεσμένα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 140 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. παστουρμά καμήλας, λεπτοκομμένο
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. ανθότυρο, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα light
  • 400 γρ. διάφορα χόρτα της εποχής (ζυγισμένα καθαρισμένα), πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • λίγη πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Για τη βάση:
  1. blank Στρώνω με λαδόκολλα ένα μικρό και βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. (για ευκολία, προτιμώ ένα τσέρκι με αυτή τη διάμετρο ώστε να μπορώ να το «ξεκουμπώσω» πιο εύκολα για το σερβίρισμα, και το ακουμπάω σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα).
  2. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα κρακεράκια με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σαν λάσπη. Το αδειάζω στο ταψάκι ή στο τσέρκι και το απλώνω με τις παλάμες μου για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα του σκεύους.
  3. Για την πίτα:
  4. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη, χτυπάω τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτω το ανθότυρο και το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά. Τέλος, ρίχνω τα ψιλοκομμένα χόρτα, το σκόρδο και τον άνηθο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και ανακατεύω καλά.
  5. blankΑδειάζω το μείγμα στο ταψάκι ή στο τσέρκι και ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνω το τσιζκέικ-χορτόπιτα για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει και να ροδίσει. Το αφήνω να κρυώσει για 10 λεπτά και στολίζω φτιάχνοντας ρολάκια τις φέτες παστουρμά καμήλας. Σερβίρω αμέσως ή όταν κρυώσει τελείως.
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: χορτοπιτα cheesecake παστουρμα καμηλας

Σας ευχαριστώ!