![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25΄ | – | 1 μέτρια φόρμα για κέικ |
1 ώρα | [printfriendly] |
Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καλαμάτα! | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για το σιρόπι
Για τον χαλβά
|
Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Βράζω για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να φτιάξω ένα μέτριο σιρόπι, αποσύρω από τη φωτιά και το κρατάω κατά μέρος.
Για τον χαλβά: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω τη μαργαρίνη και το σιμιγδάλι και τα ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζω για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι να δω ότι παίρνει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και σκορπίζει το ωραίο άρωμά του. Ρίχνω τα ξερά σύκα και τη μισή ποσότητα κανέλας. Συνεχίζω το καβούρδισμα και ρίχνω τα φουντούκια ανακατεύοντας. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το σιρόπι. Προσοχή! Επειδή το σιρόπι πιτσιλίζει έντονα, προσέχω πολύ όταν το ρίχνω ώστε να μην κάψω τα χέρια μου. Ανακατεύω έντονα και ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα ή με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μίγμα από την κατσαρόλα. |
