προορισμός…γεύση!

Για ωραία εμφάνιση, κόβουμε τη σάρκα του καρπουζιού και του πεπονιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μικρές ολοστρόγγυλες μπάλες.

pinit
0 Add to Favorites

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει

  2. Βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά και προσθέτω τα γαρίφαλα

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως

  4. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα (ή σε ατομικά μπολ) βάζω τα κομμάτια (ή τις μπαλίτσες) από καρπούζι και πεπόνι

  5. Ψιλοκόβω τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τα ρίχνω στη σαλατιέρα

  6. Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα

  7. Σουρώνω το κρύο σιρόπι, περιχύνω τη φρουτοσαλάτα και ανακατεύω απαλά

  8. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά

  9. Σκορπίζω με το κουτάλι τη γρανίτα λεμονιού και σερβίρω αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...