Για ωραία εμφάνιση, κόβουμε τη σάρκα του καρπουζιού και του πεπονιού με το ειδικό μικρό σκουπ που κόβει μικρές ολοστρόγγυλες μπάλες.

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΝΤΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει
-
Βράζω σε μέτρια φωτιά για 3 – 4 λεπτά και προσθέτω τα γαρίφαλα
-
Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει τελείως
-
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα (ή σε ατομικά μπολ) βάζω τα κομμάτια (ή τις μπαλίτσες) από καρπούζι και πεπόνι
-
Ψιλοκόβω τα φύλλα μέντας ή δυόσμου και τα ρίχνω στη σαλατιέρα
-
Ανακατεύω απαλά με μια ξύλινη κουτάλα
-
Σουρώνω το κρύο σιρόπι, περιχύνω τη φρουτοσαλάτα και ανακατεύω απαλά
-
Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά
-
Σκορπίζω με το κουτάλι τη γρανίτα λεμονιού και σερβίρω αμέσως