προορισμός…γεύση!

Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου ιδιαίτερα χορταστική. Σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΦΡΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γάλα μέσα στο οποίο έχω διαλύσει το κορν φλάουρ

  2. Προσθέτω τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω

  3. Παίρνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με μεταλλικό χερούλι (γιατί θα πρέπει να τελειώσω τη φρουτάλια στο φούρνο) και το βάζω στη φωτιά

  4. Βάζω μέσα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί

  5. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και την πάπρικα

  6. Αλατοπιπερώνω και αφήνω για 5 λεπτά να σοταριστούν

  7. Κατόπιν, αφαιρώ από το τηγάνι τα λαχανικά και βάζω το λουκάνικο

  8. Το ροδίζω και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτά

  9. Επαναφέρω στο τηγάνι τα λαχανικά και τέλος ρίχνω το μίγμα των αυγών

  10. Αφήνω την φρουτάλια σε μέτρια φωτιά να σφίξει η κάτω πλευρά που εφάπτεται στο τηγάνι και αμέσως μετά μεταφέρω το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και το πάνω μέρος

  11. Αποσύρω από το φούρνο και σερβίρω αμέσως

Keywords: φρουταλια με χωριατικο ριγανατο λουκανικο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση