Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί, ραντισμένο με αρωματικό ελαιόλαδο.
Για το αρωματικό ελαιόλαδο
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε μικρά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 8 μεγάλα αυγά
- 30 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ κουτ. γλυκού κίμινο, τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- φύλλα από ½ ματσάκι βασιλικό, πολύ ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- χοντρό αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Keywords:
φριτατα μελιτζανες