προορισμός…γεύση!

Ίσως τα ιδανικότερα ψωμάκια για να συνοδέψετε λαδερό φαγητό με συνοδεία φέτας. Ταιριάζουν όμως και με όλες τις τυρένιες συνταγές σας, όπως ντιπ τυριού με βάση το ανθότυρο, τη φέτα, ή το γιαούρτι…

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΦΡΑΤΖΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ

Prep Time 30 λεπ Cook Time 55 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 55 λεπτά. Servings: 2

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω λίγο το νερό, αποσύρω, προσθέτω τη μαγιά και ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι για να διαλυθεί

  2. Αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρίσει

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά

  4. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο, αδειάζω εκεί το μείγμα της μαγιάς, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν

  5. Ζυμώνω για 10 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια απαλή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια

  6. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω για 30 λεπτά σε ένα σχετικά ζεστό σημείο, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι η ζύμη να φουσκώσει

  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  8. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη και τα πλάθω με τις παλάμες μου σε μακρόστενο σχήμα φραντζόλας

  9. Αν θέλω βεβαια, το χωρίζω σε περισσότερα και μικρότερα κομμάτια για να φτιάξω πιο μικρά φρντζολάκια

  10. Τις χαράζω με λοξές τομές με τη μύτη ενός μαχαιριού, τις βάζω σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνω για 50 – 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

  11. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα

Keywords: φρατζολακια με γιαουρτι παπρικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση