Print Options:

φακοσαλατα με κινοα, κοκκινες πιπεριες και βινεγκρετ εσπεριδοειδων

φακοσαλατα με κινοα, κοκκινες πιπεριες και βινεγκρετ εσπεριδοειδων
<!-- [lt_recipe name=|ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ| servings=|4| prep_time=|45M| cook_time=|25M| summary=|Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας. | print=|yes| ingredients=|250 γρ. φακές Ωμέγα;80 γρ. κινόα, λευκή;80 γρ. κινόα, κόκκινη;180 ml νερό;1000 ml ζωμό λαχανικών;2 μεγάλες ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες;200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση;150 γρ. Regato Arla, τριμμένο;Για την βινεγκρέτ;80 ml ελαιόλαδο;20 ml χυμός λεμονιού;20 ml χυμό γκρέιπφρουτ;1 κουτ. γλυκού μέλι;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Για την βινεγκρέτ: Βάζω τους χυμούς, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτω λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.;Για τη σαλάτα: Ξεπλένω τις φακές με κρύο νερό, τις βάζω σε μια κατσαρόλα με το ζωμό και βράζω για 20-25 λεπτά. Την σουρώνω και τις αφήνω να κρυώσουν.;Βάζω την κινόα (λευκή & κόκκινη) σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένω με άφθονο, τρεχούμενο νερό. Βάζω την κινόα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το μετρημένο νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα υγρά.;Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τις φακές, την κινόα τις πιπεριές, τα ντοματίνια και τον δυόσμο. Προσθέτω την μισή βινεγκρέτ και ανακατεύω καλά.;Μεταφέρω σε μια σαλατιέρα, προσθέτω το τυρί, ραντίζω με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρω.[/lt_recipe] -->

Ιδιαίτερα χορταστική και νόστιμη γίνεται το ιδανικό, θρεπτικό γεύμα για το γραφείο ή το ελαφρύ βραδινό σας.

Ratings