προορισμός…γεύση!

Φακές βελουτέ με αρωματικό λάδι και σοταρισμένα λαχανικά

Φακές βελουτέ με αρωματικό λάδι και σοταρισμένα λαχανικά

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 15 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Για τις φακές

Για τα σοταρισμένα λαχανικά

Για το αρωματικό λάδι

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το αρωματικό λάδι

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσω να κάψει. Ρίχνω το ξερό θυμάρι και συνεχίζω να το ζεσταίνω για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το θυμάρι να σκορπίσει το άρωμά του. Αποσύρω από τη φωτιά, σουρώνω το λάδι από ψιλή σήτα και το αφήνω να κρυώσει.

Για τις φακές

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το καρότο, τη σελινόριζα και το σέλερι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ζωμό κοτόπουλου, ρίχνω αμέσως τις φακές και ανακατεύω. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τις φακές για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω από τη φωτιά ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύω.

  2. Πολτοποιώ τις φακές στο μπλέντερ και τις ξαναρίχνω στην καθαρή κατσαρόλα. Προσθέτω το 1 φλιτζάνι γιαούρτι και ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά.

Για τα λαχανικά

  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω το καρότο, το σέλερι και το ξυνόμηλο για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά.

Για το σερβίρισμα

  1. Μοιράζω τη βελουτέ φακής σε μπολάκια. Σε κάθε μπολάκι βάζω κουταλιές από το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι και από πάνω σκορπίζω τα σοταρισμένα λαχανικά. Ραντίζω με κουταλιές από το αρωματισμένο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με το μπούκοβο. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: φακες βελουτε με αρωματικο λαδι σοταρισμενα λαχανικα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Supreme

  1. gargorg

    Supreme