Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

τυροκουλουρο με ζυμη brioche

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 56 λεπτά.
Servings 5
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια ποσότητα ζύμης και να την κρατήσετε στην κατάψυξη.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 315 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 340 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια
  • κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 120 γρ. κρύο νερό
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 310 γραμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε 10 έως 12 κομμάτια
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο + λίγο επιπλέον για την επιφάνεια
  • 5 φέτες τσένταρ, κομμένο σε φέτες
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω στο μίξερ τον γάντζο και ρίχνω στον κάδο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι τσουρεκιού, την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί με τα υγρά συστατικά. Η ζύμη, σ’ αυτή τη φάση, θα είναι σκληρή και θα φαίνεται στεγνή.
  2. blankΜε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτω το βούτυρο, 1 κομμάτι τη φορά. Προσθέτω το επόμενο μόλις το πρώτο κομμάτι ενωθεί στη ζύμη. Αφού προσθέσω όλο το βούτυρο, συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Περιστασιακά, σταμάτω το μίξερ και ξύνω τα τοιχώματα του κάδου, για να ενωθούν τα κολλημένα υλικά, στη ζύμη.
  3. blankΜόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, γυρίζω την ταχύτητα σε μεσαία, και χτυπάω για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει κολλώδης, μαλακή και κάπως γυαλιστερή.
  4. blankΔυναμώνω την ένταση και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα. Πρέπει να ακούω τη ζύμη να κάνει έναν ήχο, καθώς χτυπάει στις πλευρές του κάδου. Δοκιμάζω τη ζύμη τραβώντας την. Θα πρέπει να τεντώνεται. Εάν φαίνεται υγρή και χαλαρή προσθέτω λίγο αλεύρι. Αν κόβεται καθώς την τραβάω, συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμη, όταν όλη η ζύμη, τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.
  5. blankΣκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες. Σ’ αυτή τη φάση μπορώ να την βάλω στην κατάψυξη.
  6. Για τα τυροκούλουρα:
  7. blank Στρώνω μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χωρίζω τη ζύμη σε 5-6 μπαλάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για τη γέμιση (εκτός από τις φέτες για τοστ και το επιπλέον τυρί).
  8. blankΣε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω το πρώτο μπαλάκι ζύμης σε στενή λωρίδα 30×10 εκ. (η μακριά πλευρά προς την πλευρά μου). Απλώνω επάνω μια δόση γέμισης αφήνοντας ακάλυπτο 1 εκατοστό από της άκρες της λωρίδας. Βρέχω λίγο τις άκρες και ενώ τη ζύμη εγκλωβίζοντας μέσα τη γέμιση, δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Κολλάω καλά της άκρες του ρολού δημιουργώντας ένα κουλούρι. Το μεταφέρω στη λαμαρίνα και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά.
  9. blankΣκεπάζω της λαμαρίνα με μεμβράνη και αφήνω τα ρολά σε ζεστό μέρος για 2 ώρες για να φουσκώσουν.
  10. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 175°C.
  11. blankΒγάζω τη μεμβράνη από τη λαμαρίνα και με ένα ψαλίδι «κόβω» μικρά ανοίγματα γύρω από κάθε κουλούρι. Αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με το επιπλέον τυρί. Τοποθετώ από μια φέτα τυρί για τοστ στο κέντρο του. Τοποθετώ τη λαμαρίνα στο κέντρο του φούρνου και ψήνω για 30-35 λεπτά (ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο χοντρό είναι το ζυμάρι και το μέγεθος του κουλουριού) μέχρι να ροδίσουν καλά.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 5


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τυροκουλουρο ζυμη brioche

Σας ευχαριστώ!