προορισμός…γεύση!

Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!

pinit
0 Add to Favorites

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ

Prep Time 30 min Rest Time 1 hour Total Time 1 hr 30 mins Servings: 15

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Λιώνω τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ στερεωμένο στο χείλος μιας κατατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό

  2. Οση ώρα λιώνει η σοκολάτα ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και ανακατεύω καλά

  4. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται

  5. Φοράω στα χέρια μου γάντια λάτεξ (για να μην κολλάει το μείγμα) και με πλάθω μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια

  6. Βάζω σε ένα πιάτο την τριμμένη καρύδα και ρολάρω τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού

  7. Τα βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα σερβίρω

author-sign