προορισμός…γεύση!

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων. Χωριάτικα και κρούστας. Και τα δύο γίνονται τέλεια…

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

«τριανταφυλλενια» φραουλομηλοπιτακια

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 12 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων. Χωριάτικα και κρούστας. Και τα δύο γίνονται τέλεια…

Υλικά

Για το σιρόπι

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Με φυλλαράκια:

  1. Απλώνω στον πάγκο της κουζίνας ένα φυλλαράκι και με ένα πινέλο το βουτυρώνω.

    blank
  2. Με τη βοήθεια του κορνέ απλώνω κατά μήκος μια γραμμή μαρμελάδα φράουλα. Τοποθετώ τα φετάκια μήλου φροντίζοντας το 1/3 του ύψους να εξέχει από το φυλλαράκι. Διπλώνω το φυλλαράκι στη μέση έτσι ώστε το κάτω μέρος να σκεπάζει τη μαρμελάδα και τα 2/3 από τα φετάκια μήλου. Απλώνω ένα δεύτερο φυλλαράκι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία, αυτή τη φορά βάζοντας μαρμελάδα μήλο και αντί για φετάκια μήλου και βάζω φέτες φράουλας.

    blank
  3. Βάζω το ένα γεμιστό φυλλαράκι επάνω στο άλλο και προσεκτικά ρολάρω, σχηματίζοντας ένα σαλίγκαρο.

    blank
  4. Τοποθετώ το σαλίγκαρο στη θήκη για μάφιν και με το πινέλο βουτυρώνω την επιφάνεια.

    blank
  5. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξω 12 μάφινς.

    blank

Με φύλλο κρούστας:

  1. Απλώνω ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνω σε όλη την επιφάνεια. Έχοντας την μακριά πλευρά του φύλλου μπροστά μου, πιάνω τις δύο άκρες του φύλλου και διπλώνω κατά το ήμιση μέχρι τη μέση. Κάνω την ίδια κίνηση και με την άλλη πλευρά του φύλλου, φέρνοντας την αντίθετη πλευρά, πάλι μέχρι τη μέση. Έτσι, δημιουργείται μια φαρδιά, μακριά λωρίδα. Βουτυρώνω όλη την επιφάνεια.

    blank
  2. Απλώνω στο πάνω μισό φύλλο λίγη ποσότητα μαρμελάδα μήλο, και στο κάτω μισό φύλλο απλώνω λίγη ποσότητα μαρμελάδα φράουλα.

    blank
  3. Στο σημείο που έχω απλώσει την μαρμελάδα μήλου, στρώνω μια σειρά φετάκια φράουλας καταμήκος στην άκρη της μακριάς πλευράς αφήνοντας ενδιάμεσα στα φετάκια 1½-2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους (δεν τις βάζω κολλητά την μία δίπλα στην άλλη).

    blank
  4. Σηκώνω με προσοχή το κάτω μέρος του φύλλου που έχω απλώσει την μαρμελάδα φράουλα και το φέρνω να σκεπάσει τις φράουλες κατά το ήμιση. Αφήνω δηλαδή, το πάνω μισό μέρος από τις φετούλες, ακάλυπτο.

    blank
  5. Παίρνω τις φέτες του μήλου και τις τοποθετώ επάνω στο φύλλο στα ενδιάμεσα κενά που έχω αφήσει από τις φράουλες. Πιάνω τις κάτω άκρες του φύλλου που δεν έχουν φρούτα και σκεπάζω (όσο γίνεται) τις φέτες μήλου. Έτσι έχω δημιουργήσει μια μακριά και στενή λωρίδα με μαρμελάδες και φρούτα. Πιάνω την άκρη της μακριάς λωρίδας και τυλίγω σε ρολάκι. Μεταφέρω το ρολάκι στη θήκη για μάφιν και με ένα πινέλο βουτυρώνω την επιφάνεια. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξω 12 μάφινς.

    blank
  6. Ψήνω στο φούρνο στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά αν χρησιμοποιήσω τα Φυλλαράκια ή 30-35 λεπτά αν χρησιμοποιήσω το φύλλο κρούστας. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω για 10 λεπτά. Τα βγάζω από τις θήκες και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς, σε σχάρα. Πριν τα σερβίρω, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 12


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: «τριανταφυλλενια» φραουλομηλοπιτακια

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Supreme

Απάντηση