προορισμός…γεύση!

Το πόσο νερό θα ρίξουμε στη σούπα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή τη θέλουμε. Οι περισσότεροι προτιμούν τον τραχανά πηχτό και μελάτο αλλά άλλοι αρέσκονται σε ζουμερή, υδαρή σούπα για να ρίξουν μέσα κομμάτια ψωμιού ή τριμμένο τυρί.

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

ΤΡΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ

Prep Time 15 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 30 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι

  3. Προσθέτουμε νερό περίπου μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να πάρει μια βράση

  4. Τότε ρίχνουμε τον τραχανά, μετριάζουμε τη φωτιά και τον ανακατεύουμε ασταμάτητα με την ξύλινη κουτάλα για 3 – 4 λεπτά, για να μην κολλήσει

  5. Νοστιμίζουμε με την πάπρικα και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του τραχανά), ανακατεύοντας τακτικά με την κουτάλα

  6. Ανάλογα με το πόσο ζουμερή θέλουμε τη σούπα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό, αν δούμε ότι πήζει πολύ

  7. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Keywords: τραχανοσουπα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Really good!

Απάντηση