προορισμός…γεύση!

Μέχρι να καλοκαιριάσει για τα καλά και να βγουν στην αγορά μελιτζάνες, βλίτα και μπάμιες για τα κλασικά λαδερά του καλοκαιριού, φτιάχνουμε ένα τουρλού με τα πρώτα κολοκυθάκια, ντομάτες, φασολάκια και υπέροχα μυρωδικά.

pinit
0 Add to Favorites

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC

  2. Σε ένα σχετικά βαθύ ταψί βάζω τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα φασολάκια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και ανακατεύω με τα χέρια

  3. Σε ένα μπολ ανακατεύω τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το δυόσμο, 200 ml νερό, αλάτι και πιπέρι

  4. Περιχύνω τα λαχανικά με το μείγμα ντομάτας, ανακατεύω ξανά με τα χέρια και τα τακτοποιώ στο ταψί

  5. Ψήνω το τουρλού για 40 – 60 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά αλλά να ροδίσουν κιόλας και να μείνουν με τη λαδερή σάλτσα τους

  6. Αφήνω το τουρλού να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω

author-sign