Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 12
Υλικά
  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1¼ φλιτζ. τσαγιού (250 ml) φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα λαχανικά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότα, κολοκυθάκια, φύλλα από σπανάκι, ξερά ή φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο κ.ά.)
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για συνοδευτικό:
  • γιαούρτι (σκέτο ή ανακατεμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά),
  • φέτες από βραστό ή καπνιστό χοιρινό ζαμπόν
Εκτέλεση/Instructions
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο

  3. Ρίχνω το υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύω με ένα πιρούνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν μέτριο χυλό

  4. Προσθέτω το τυρί και τα λαχανικά και ανακατεύω καλά

  5. Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1 κουτ

  6. σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση χυλού στο τηγάνι

  7. Το ανακινώ κυκλικά για να καλύψει ο χυλός όλο τον πυθμένα, ομοιόμορφα

  8. Την ψήνω για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά

  9. Με μια φαρδιά σπάτουλα αναποδογυρίζω την τηγανίτα στο τηγάνι και την ψήνω για άλλα 2 λεπτά από την άλλη πλευρά

  10. Τη βάζω σε ένα πιάτο και συνεχίζω τη διαδικασία, βάζοντας από 1 κουτ

  11. σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι ανά δύο ή τρεις τηγανίτες

  12. Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι και φέτες ζαμπόν

Keywords: τηγανιτες με λαχανικα στη ζυμη

Σας ευχαριστώ!