προορισμός…γεύση!

Η ζύμη shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, με βουτυρένια γεύση και τραγανή υφή. Είναι ελαφρύ και ταιριάζει τέλεια με το «παγωμένο» τυρί και τα φρέσκα φρούτα.

pinit
0 Add to Favorites
5 from 1 vote

ταρτα με βαση shortbread, φρεσκα κοκκινα φρουτα και τυρενια «καρδια»

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 30 min Cook Time 35 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 6 mins Servings: 4 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Η ζύμη shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, με βουτυρένια γεύση και τραγανή υφή. Είναι ελαφρύ και ταιριάζει τέλεια με το «παγωμένο» τυρί και τα φρέσκα φρούτα.

Υλικά

Για τη βάση:

Για την κρέμα:

Για το σερβίρισμα:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Για τη βάση:

  1. Βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ασπριδερή κρέμα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Δεν χρειάζεται χτύπημα. Τέλος, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή, ομοιογενής πάστα. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι 22 εκ. και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο κέντρο την παγωμένη ζύμη και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψω όλη τη διάμετρο του κύκλου δημιουργώντας μια βάση με ύψος περίπου 2 εκατοστών.

    blank
  3. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Μεταφέρω το «μπισκότο» σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

    blank

Για την κρέμα:

  1. Βάζω το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει καλά.

    blank

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Τοποθετώ το μπισκότο στο κέντρο της πιατέλας. Βάζω όλη την κρέμα στο κέντρο του μπισκότου και με μια μαρίζ φτιάχνω ένα μικρό «λόφο» κρέμας (δεν την απλώνω).

    blank
  2. Καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ταρτα βαση shortbread

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση