προορισμός…γεύση!

Εντυπωσιακά ταρτάκια, τέλεια για ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε φτιάχνοντας τις βάσεις 2-3 μέρες πριν τις σερβίρετε και να τις αποτελειώσετε την ημέρα της γιορτής.

ταρτακια με κρεμα βανιλιας και ροδι

5 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για την ζύμη

Για την κρέμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη ζύμη:

  1. Ανακατεύω σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και με δύο πιρούνια ανακατεύω το βούτυρο με το αλεύρι, έτσι ώστε να μοιάζει με χονδρά ψίχουλα. Δεν πρέπει να δουλέψετε τη ζύμη με τα χέρια γιατί το βούτυρο θα ζεσταθεί και θα μαλακώσει.
    blank
  2. Ρίχνω κουταλιά-κουταλιά το παγωμένο νερό και συνεχίζω δουλεύοντας με τα πιρούνια να ενώσω τα υλικά της ζύμης. Για να καταλάβω πόσο νερό χρειάζεται η ζύμη, αφού ρίξω τις 3 κουταλιές, παίρνω ένα μικρό κομματάκι και το πλάθω με τα χέρια. Αν η ζύμη ενώνεται δεν χρειάζεται άλλο νερό, αν σκορπίζει προσθέτω λίγο ακόμη. Δεν πρέπει να έχει πολύ νερό η ζύμη γιατί θα είναι σκληρή όταν ψηθεί.
    blank
  3. Ρίχνοντας λίγο αλεύρι στα χέρια μου ζυμώνω μία-δύο φορές τη ζύμη και σχηματίζω μια μπάλα. Πιέζω την μπάλα της ζύμης για να έχει πιο επίπεδο σχήμα, την τυλίγω με μεμβράνη και την τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
    blank
  4. Παίρνω δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ ενδιάμεσά τους τη ζύμη. Ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο ½ εκ. ύψος περίπου. Βουτυρώνω ελαφρά 8 ταρτάκια ή μια ταρτιέρα 22-24 εκ. Κόβω τη ζύμη σε δίσκους και την απλώνω στα ταρτάκια, πιέζοντας να καλύψω τα τοιχώματα χωρίς να υπάρχουν φουσκώματα και κενά. Στρώνω ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια της ζύμης και ρίχνω λίγα φασόλια. Ψήνω τα άδεια ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Αφαιρώ το χαρτί με τα φασόλια και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
    blank

Για το σιρόπι:

  1. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνω το σιρόπι γρεναδίνης σε μέτρια φωτιά, για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει. Το αφήνω κατά μέρος.
    blank

Για την κρέμα βανίλιας:

  1. Με ένα μυτερό μαχαίρι, χαράζω το μπαστουνάκι βανίλιας και «ξύνω» τα σποράκια του.
    blank
  2. Βάζω σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη μισή ζάχαρη και τα σποράκια από τις βανίλιες και αφήνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρω από τη φωτιά.
    blank
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τους κρόκους, το ολόκληρο αυγό, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Με μια κουτάλα για σούπα ρίχνω λίγο λίγο το ζεστό γάλα στο μπολ με το μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σίρμα. Αφού ρίξω τουλάχιστον 2 κουτάλες γάλα στο μπολ, αδειάζω το μίγμα που έχει δημιουργηθεί, στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
    blank
  4. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) σκεπάζω με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνω την κρέμα να κρυώσει για 1 ώρα, στο ψυγείο.
    blank

Για το σερβίρισμα:

  1. Ξεφορμάρω τις ψημένες τάρτες και τις γεμίζω με αρκετή κρέμα. Μοιράζω τους σπόρους των ροδιών και ραντίζω με το σιρόπι γρεναδίνης. Σερβίρω αμέσως
    blank
Keywords: ταρτακια κρεμα βανιλιας ροδι

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση