προορισμός…γεύση!

\n

\n

Ταζίν είναι ένα μεγάλο και πήλινο σκεύος με ψηλό, κωνικό καπάκι, αλλά έτσι ονομάζονται και τα φαγητά που μαγειρεύονται εκεί. Είναι το χαρακτηριστικότερο σκεύος της μαροκινής κουζίνας…

ταζιν με κεφτεδες

4 από 1 αξιολόγηση
Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

Για τη σάλτσα

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη σάλτσα:

  1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι (ή καλύτερα σε ένα σκεύος ταζίν ή σε ένα γουόκ), ζεσταίνω το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κρεμμύδια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζω με το τζίντζερ, το κύμινο, την πάπρικα και το σαφράν, ρίχνω και λίγο αλάτι, ανακατεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι τα μπαχαρικά να σκορπίσουν το άρωμά τους και προσθέτω 2 νεροπότηρα νερό. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σκεύος με το καπάκι του και σιγομαγειρεύω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά.
    blank

Για τους κεφτέδες:

  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο την πάπρικα, το κύμινο και αλάτι ζυμώνω καλά τα υλικά για 5 - 6 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθω μικρά κεφτεδάκια.
    blank

Για το ταζίν:

  1. Τακτοποιώ τα κεφτεδάκια στο σκεύος με το μείγμα κρεμμυδιών, σε δύο στρώσεις. Προσθέτω το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και σείω λίγο το σκεύος για να απλωθούν τα υλικά. Βάζω το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, το σκεπάζω με το καπάκι του και μαγειρεύω για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 5 - 6 λεπτά, με ξεσκέπαστο σκεύος.
    blank
Keywords: ταζιν κεφτεδες

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Wow, this amazing!

Απάντηση