προορισμός…γεύση!

\n

\n

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

στριφτη σφολιατα με χαβιαρι πιπεριας & μοτσαρελα

Στριφτή σφολιάτα με χαβιάρι πιπεριάς και μοτσαρέλα

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 10 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Γρήγορα και εύκολη πίτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε παιδικά πάρτι και μαζώξεις. Αρκεί να έχετε τη σφολιάτα και με λίγα υλικά θα εντυπωσιάσετε.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης και το τοποθετώ επάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Από πάνω τοποθετώ απαλά το δεύτερο φύλλο ζύμης. Βάζω ένα μεγάλο πιάτο στο κέντρο του φύλλου και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω και τα δύο φύλλα μαζί δίνοντάς τους το σχήμα του κύκλου. Βγάζω το επάνω φύλλο και το κρατάω στην άκρη.
    blank
  2. Με ένα μαχαίρι απλώνω το χαβιάρι πιπεριάς στο κάτω φύλλο, σε όλη την επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο περίπου 1 εκατοστό από την περιφέρεια του κύκλου. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα, το κουκουνάρι και αρκετό δυόσμο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τα πιέζω λίγο με τις παλάμες μου να κολλήσουν.
    blank
  3. Βρέχω με ελάχιστο νερό την περιφέρεια της ζύμης (αυτή που δεν έχω καλύψει με χαβιάρι) και σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο ζύμης πιέζοντας λίγο στην άκρη του για να ενωθούν καλά τα δύο φύλλα. Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο των κύκλων και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω ακτινωτά σε 16-18 λωρίδες. Πιάνω με τα χέρια μου τη μία λωρίδα και με προσοχή την στρίβω 1-2 φορές. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες.
    blank
  4. Πιάνοντας το αντικολλητικό χαρτί που έχω αφήσει κάτω από το φύλλο, σηκώνω τη ζύμη και την μεταφέρω στη λαμαρίνα του φούρνου. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό την επιφάνεια της πίτας και ψήνω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και με λίγη προσοχή μεταφέρω την πίτα, σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
    blank
Keywords: στριφτη σφολιατα χαβιαρι πιπεριας μοτσαρελα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. manyrone

    Tastes great!

  1. manyrone

    Tastes great!