προορισμός…γεύση!

Στεφάνι γεμιστό με κοτόπουλο, μανιτάρια και σαφράν

Στεφάνι γεμιστό με κοτόπουλο, μανιτάρια και σαφράν

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε μια πετσέτα και το λαδώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω. Συνεχίζω με όλα τα χωριάτικα φύλλα και αφήνω αλάδωτο το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.

  3. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μίγμα να μισοκρυώσει.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γιαούρτι, το σαφράν, το Σαν Μιχάλη και το κουκουνάρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζω και διορθώνω με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

  5. Ξεσκεπάζω τα λαδωμένα φύλλα. Βάζω τη γέμιση στην μακριά πλευρά των φύλλων, δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με την βοήθεια της κάτω πετσέτας, σηκώνω τα φύλλα και φτιάχνω ένα ρολό, όχι πολύ σφιχτό. Με προσοχή γυρίζω τις άκρες του ρολού και τις ενώνω.

  6. Μεταφέρω με προσοχή το ρολό σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ (αυτή με την τρύπα). Λαδώνω καλά το ρολό με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει.

  7. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα και τα δύο αυγά που έχω για το ψήσιμο. Με ένα κουτάλι ραντίζω με αυτό το μίγμα το ρολό και βάζω τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

  8. Αφήνω το ρολό για 10 λεπτά πριν το βγάλω από την φόρμα και στολίζω με λίγα φύλλα μαϊντανού.

Keywords: στεφανι γεμιστο κοτοπουλο

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. gargorg

    Tastes great!

  1. gargorg

    Tastes great!