προορισμός…γεύση!

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».

pinit
0 Add to Favorites
4 από 1 αξιολόγηση

στεφανι γεμιστο με κοτοπουλο, μανιταρια και σαφραν

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 6 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημειώσει σε γεύση και εμφάνιση. Το χωριάτικο φύλλο είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να αφήσει τη γέμιση να «ξεφύγει».

Υλικά

Για το ψήσιμο

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Απλώνω ένα χωριάτικο φύλλο επάνω σε μια πετσέτα και το λαδώνω καλά. Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο το οποίο λαδώνω. Συνεχίζω με όλα τα χωριάτικα φύλλα και αφήνω αλάδωτο το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζω με μια νοτισμένη πετσέτα και αφήνω στην άκρη.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα μανιτάρια και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.

    blank
  3. Χωρίς να καθαρίσω το τηγάνι ρίχνω άλλη μια κουταλιά ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2 λεπτά και προσθέτω το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω μέχρι να ροδίσει καλά. Ρίχνω τον ζωμό και αφήνω το κοτόπουλο να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

    blank
  4. Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω το μίγμα να μισοκρυώσει.

    blank
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γιαούρτι, το σαφράν, το Σαν Μιχάλη και το κουκουνάρι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τον μαϊντανό. Δοκιμάζω και διορθώνω με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    blank
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

    blank
  7. Ξεσκεπάζω τα λαδωμένα φύλλα. Βάζω τη γέμιση στην μακριά πλευρά των φύλλων, δημιουργώντας ένα μακρύ μπαστούνι. Με την βοήθεια της κάτω πετσέτας, σηκώνω τα φύλλα και φτιάχνω ένα ρολό, όχι πολύ σφιχτό. Με προσοχή γυρίζω τις άκρες του ρολού και τις ενώνω.

    blank
  8. Μεταφέρω με προσοχή το ρολό σε μια καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ (αυτή με την τρύπα). Λαδώνω καλά το ρολό με όσο ελαιόλαδο έχει περισσέψει.

    blank
  9. Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα και τα δύο αυγά που έχω για το ψήσιμο. Με ένα κουτάλι ραντίζω με αυτό το μίγμα το ρολό και βάζω τη φόρμα στο φούρνο. Ψήνω για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

    blank
  10. Αφήνω το ρολό για 10 λεπτά πριν το βγάλω από την φόρμα και στολίζω με λίγα φύλλα μαϊντανού.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: στεφανι γεμιστο κοτοπουλο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση