Όταν βράζουμε φρέσκα μύδια αρκεί μια μικρή ποσότητα υγρού, συνήθως κρασί ή νερό, σκέτο ή αρωματισμένο με μυρωδικά. Στην ουσία τα μύδια δεν βράζουν αλλά αχνίζουν για λίγα λεπτά στον ατμό του υγρού που κοχλάζει.

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Ξεπλένω καλά τα καθαρισμένα μύδια σε τρεχούμενο νερό και τα ρίχνω με τα νερά τους σε μια βαθιά κατσαρόλα
-
Προσθέτω το Μοσχάτο και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρασί να αρχίσει να κοχλάζει
-
Τότε σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζω για 4 – 5 λεπτά
-
Τραβάω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πετάω όσα μύδια δεν άνοιξαν
-
Με ένα μαχαιράκι βγάζω τη σάρκα από τα υπόλοιπα, ανοιγμένα μύδια, τη φυλάω σε ένα μπολ και πετάω τα κελύφη
-
Σουρώνω το υγρό της κατσαρόλας από ψιλό σουρωτήρι και το αφήνω κατά μέρος
-
Ξεπλένω την κατσαρόλα, τη σκουπίζω πολύ καλά και ζεσταίνω εκεί το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
-
Σοτάρω το κρεμμύδι και το πράσο για 2 – 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτω το φρέσκο και το ξερό τζίντζερ καθώς και το κοσκινισμένο αλεύρι –το κοσκινίζω για να μην σβολιάσει μέσα στην κατσαρόλα
-
Ανακατεύω καλά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι το τζίντζερ να σκορπίσει το άρωμά του και σβήνω με το ξηρό κρασί
-
Βράζω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ και ρίχνω το νερό και το Μοσχάτο που κράτησα από το βράσιμο των μυδιών
-
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 15 λεπτά
-
Προσθέτω τα μύδια, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το γιαούρτι να ενωθεί με τη σάλτσα και να σχηματιστεί μια ωραία πυκνή σούπα
-
Την αφήνω να πάρει μια-δυο βράσεις και αποσύρω από τη φωτιά
-
Τη μοιράζω σε πιάτα, προσθέτω την πιπεριά Φλωρίνης και πασπαλίζω με την πάπρικα