προορισμός…γεύση!

Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό.

pinit
0 Add to Favorites

σουπα βελουτε με μαραθοριζα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 40 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 1 λεπτό Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τις μαραθόριζες και τους σπόρους μάραθου (ή γλυκάνισου). Σοτάρω γι 3 – 4 λεπτά, μέχρι η μαραθόριζα να μαλακώσει ελαφρά.

    blank
  2. Προσθέτω τις πατάτες και 1½ λίτρο από το ζεστό ζωμό (ή το νερό) και αφήνω να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και τον άνηθο (ή το μάραθο) και ανακατεύω.

    blank
  3. Πολτοποιώ τη σούπα στο μπλέντερ, σε δόσεις, σουρώνω τον πολτό από λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζω στην κατσαρόλα, την οποία έχω σκουπίσει καλά. Βάζω ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχω την πυκνότητα της σούπας: αν είναι αραιή, τη βράζω σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει, ενώ αν είναι πηχτή, προσθέτω λίγο από το ζωμό (ή το νερό) που έχω κρατήσει κατά μέρος και την αφήνω να πάρει μια-δυο βράσεις. Χαμηλώνω πολύ καλά τη φωτιά όταν η σούπα φτάσει στην πυκνότητα που θέλω και την αφήνω να ζεσταίνεται.

    blank
  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το τυρί κρέμα (ή το γιαούρτι) μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω αργά δύο κουτάλες από τη σούπα και συνεχίζω το ανακάτεμα. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα για να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα και αποσύρω από τη φωτιά. Μοιράζω σε πιάτα και σερβίρω, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: σουπα βελουτε μαραθοριζα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...