προορισμός…γεύση!

Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!

pinit
0 Add to Favorites

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Prep Time 8 min Rest Time 4 hour Total Time 4 hrs 8 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα

  2. Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν

  3. Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες

  4. Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά

  5. Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής

  6. Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη

  7. Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ

  8. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες

  9. Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο

  10. Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες

  11. Το σερβίρω σε μεγάλες κουταλιές σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ και το γαρνίρω με «κορδέλες» φλούδας λεμονιού

author-sign