Ένα φίνο επιδόρπιο που οι λεπτοί συνδυασμοί των υλικών προσφέρουν ικανοποιητικό επίλογο για ιδιαίτερα γεύματα, αλλά και μια τολμηρή πρόταση αντικατάστασης ενός απεριτίφ!

ΣΟΡΜΠΕ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια κατσαρόλα βράζω για 1-2 λεπτά τη σαμπάνια, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα
-
Μόλις κρυώσουν, ανακατεύω τα υλικά με τους χυμούς του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το τζιν
-
Τα ανακατεύω ξανά όλα μαζί και τα αφήνω στην κατάψυξη για 3 ώρες
-
Αν υπάρχει σορμπετιέρα – παγωτομηχανή, μεταφέρω το σορμπέ σ’ αυτή να παγώσει και να πήξει, για 45΄ λεπτά
-
Σας συμβουλεύω να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής
-
Στη συνέχεια, το τοποθετώ στο ειδικό σκεύος φύλαξης στην κατάψυξη
-
Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω για 1 ώρα και 30΄λεπτά στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπώ με το μίξερ
-
Το ξαναβάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες
-
Στη συνέχεια το ξαναχτυπάω για να γίνει πιο αφράτο
-
Το αφήνω στην κατάψυξη για 4 ώρες
-
Το σερβίρω σε μεγάλες κουταλιές σε κολονάτο ποτήρι του κοκτέιλ και το γαρνίρω με «κορδέλες» φλούδας λεμονιού