Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του σολομού
-
Τα αλατοπιπερώνω καλά
-
Κρατάω ½ φλυτζάνι κρασί και ρίχνω το υπόλοιπο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει
-
Προσθέτω τα φιλέτα, χαμηλώνω τη φωτιά και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της
-
Το κρασί πρέπει να σιγοβράζει ήπια, ώστε μόλις που να ανακινείται
-
Σιγομαγειρεύω (ποσάρω) τα φιλέτα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
-
Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζω σε πιάτα
-
Τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει
-
Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει γιατί θα πικρίσει
-
Σβήνω με το κρασί που έχω κρατήσει και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό
-
Προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω
-
Μαγειρεύω τη σάλτσα για 5 – 6 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά
-
Τη μοιράζω στα πιάτα με τα φιλέτα, αλατοπιπερώνω και σερβίρω
-
Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι