προορισμός…γεύση!

Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.

pinit
0 Add to Favorites

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Prep Time 10 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 10 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τα φιλέτα του σολομού

  2. Τα αλατοπιπερώνω καλά

  3. Κρατάω ½ φλυτζάνι κρασί και ρίχνω το υπόλοιπο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κοχλάσει

  4. Προσθέτω τα φιλέτα, χαμηλώνω τη φωτιά και κλείνω την κατσαρόλα με το καπάκι της

  5. Το κρασί πρέπει να σιγοβράζει ήπια, ώστε μόλις που να ανακινείται

  6. Σιγομαγειρεύω (ποσάρω) τα φιλέτα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

  7. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα μοιράζω σε πιάτα

  8. Τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά

  9. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το τριμμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει

  10. Προσθέτω το σκόρδο και μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει γιατί θα πικρίσει

  11. Σβήνω με το κρασί που έχω κρατήσει και το μαγειρεύω για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί περίπου το μισό

  12. Προσθέτω τις κομμένες ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω

  13. Μαγειρεύω τη σάλτσα για 5 – 6 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά

  14. Τη μοιράζω στα πιάτα με τα φιλέτα, αλατοπιπερώνω και σερβίρω

  15. Συνοδεύω με ρύζι πιλάφι

author-sign