προορισμός…γεύση!

Αν έχουμε χρόνο, μαρινάρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα μέσα στο ταψί, για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, αφού σκεπάσουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη.

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑΣ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 20 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

Video
Off On

  1. Σάλτσα: Ρίχνω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) όλα τα υλικά της σάλτσας και τα πολτοποιώ καλά, για 1 λεπτό

  2. Ψάρια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  3. Βάζω τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση και τα περιχύνω με τη σάλτσα

  4. Τα γυρίζω για να βραχούν καλά και από την άλλη μεριά

  5. Αφήνω το ταψί κατά μέρος

  6. Κόβω 4 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας με μήκος πλευράς 30 εκ

  7. Στο κέντρο κάθε λαδόκολλας βάζω από ένα φιλέτο ψαριού, καλά βρεγμένο παντού με τη σάλτσα

  8. Τα περιχύνω με όση σάλτσα έχει μείνει στο ταψί

  9. Τυλίγω κάθε λαδόκολλα σαν πουγκί και δένω τις άκρες με ένα κομμάτι σπάγκο

  10. Εναλλακτικά, διπλώνω χιαστί τις άκρες του χαρτιού, σαν φάκελο και τακτοποιώ τις άκρες από την κάτω πλευρά κάθε πακέτου

  11. Βάζω τα πακετάκια στο ταψί (αν τα έχω τυλίξει σε φακελάκια, τα τοποθετώ με τις άκρες προς τα κάτω) και ρίχνω 100 ml (1/2 φλιτζ

  12. τσαγιού) νερό

  13. Ψήνω για 25 – 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου

  14. Σερβίρω τα φιλέτα με το χαρτί, στα πιάτα, ώστε να μην χάσω τη νόστιμη σάλτσα από το εσωτερικό των πακέτων

  15. Συνοδεύω με σαλάτα εποχής και ρύζι πιλάφι

Keywords: σολομος φιλετο με σαλτσα μαραθοριζασ

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση