\n\n
στα ανοιξιατικη παντζαρια
Για να διατηρήσει ο φρέσκος δυόσμος το όμορφο χρώμα του χωρίς να μαυρίσει τον ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή πριν τον ρίξουμε στο λαδόξιδο.
σαλατα ανοιξιατικη με παντζαρια, βραστα αυγα & σαλτσα δυοσμου

0
Add to Favorites
Υλικά
Για τη σάλτσα δυόσμου
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Οδηγίες
Video
Ανενεργό
Ενεργό
Σάλτσα δυόσμου:
-
Σε ένα μπολάκι βάζω τη μουστάρδα, το ξίδι και το χυμό πορτοκαλιού και τα χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεπτόρευστη σάλτσα. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι, ρίχνω το δυόσμο και ανακατεύω.
Για τη σαλάτα:
-
Βράζω τα παντζάρια σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα ξεφλουδίζω και κόβω τα μισά σε λεπτές φέτες και τα άλλα μισά σε λεπτά μπαστουνάκια.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα σαλατικά και προσθέτω τα παντζάρια (φέτες και μπαστουνάκια), τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύω με τα χέρια. Προσθέτω τα κομμένα αυγά, περιχύνω με το λαδόξιδο δυόσμου και σερβίρω.
Mouth-watering