προορισμός…γεύση!

Αν δεν θέλετε το τυράκι τηγανισμένο, μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα. Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε το με μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο και ψήστε το για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Prep Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 50 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μπολ ανακατεύω με το πιρούνι το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ενωθούν όσο καλύτερα γίνεται

  2. Προσθέτω τα πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια δυόσμου και ανακατεύω

  3. Αφήνω τη βινεγκρέτ κατά μέρος

  4. Για τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω καλά το ελαιόλαδο και, όταν κάψει, τηγανίζω τις φέτες από χαλούμι, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν

  5. Τις αφήνω να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

  6. Μοιράζω τα ανάμεικτα σαλατικά σε 4 πιάτα, σκορπίζω τις λιαστές τομάτες και βάζω από 1 φέτα τηγανισμένο χαλούμι σε κάθε πιάτο

  7. Πασπαλίζω με το μαύρο σουσάμι (ή με τους παπαρουνόσπορους), περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω αμέσως

Did you make this recipe?

Recipe Card powered by Delicious Recipes

Δείτε επίσης...