Φύτρα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και στα μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΥΤΡΑ, ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες για 2 – 3 λεπτά, πιέζοντάς τα με μια ξύλινη κουτάλα στο λάδι για να σπάσουν και να βγάλουν τη νοστιμιά τους
-
Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά
-
Σβήνω με το κρασί, το βράζω για 1 λεπτό για να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω τα λιωμένα ντοματάκια
-
Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το θυμάρι και τη δάφνη και χαμηλώνω τη φωτιά
-
Σκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τη σάλτσα για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρά
-
Αποσύρω από τη φωτιά και σουρώνω τη σάλτσα από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντάς την για να πάρω όση περισσότερη νοστιμιά από τις γαρίδες μπορώ
-
Ρίχνω τη σουρωμένη σάλτσα στο μπλέντερ, προσθέτω 10 από τις φράουλες, το ξίδι και το κόλιανδρο και χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα λείο
-
Το μεταφέρω σε ένα μέτριο μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά
-
Σοτάρω τις καθαρισμένες γαρίδες για μόλις 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν –αν τις παραψήσω θα γίνουν σκληρές και λαστιχωτές
-
Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό και αποσύρω από τη φωτιά
-
Αδειάζω τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτω τα φύτρα και το φρέσκο τζίντζερ και ανακατεύω καλά
-
Περιχύνω με τη σάλτσα και σερβίρω