προορισμός…γεύση!

Για να διατηρήσουν τα ζεματισμένα σπαράγγια το ζωηρό πράσινο χρώμα τους και να παραμείνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε και αμέσως τα αδειάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε γεμίσει με παγάκια και κρύο νερό.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Prep Time 20 λεπ Cook Time 5 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 55 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Κόβω και πετάω το σκληρό μέρος των κοτσανιών των σπαραγγιών και τα καθαρίζω από τις ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες

  2. Τα κόβω λοξά σε μέτρια κομμάτια

  3. Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνω όλα τα κομμένα σπαράγγια

  4. Τα μαγειρεύω για 5 λεπτά (μετράω το χρόνο από τη στιγμή που θα τα ρίξω στην κατσαρόλα)

  5. Τα στραγγίζω, τα αδειάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια και τα αφήνω εκεί για 2 – 3 λεπτά

  6. Έτσι, θα σταματήσει ο βρασμός, θα διατηρήσουν το ζωηρό χρώμα τους και θα παραμείνουν τραγανά

  7. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω καλά με μια καθαρή πετσέτα

  8. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα σπαράγγια, τη ρόκα και τα ραπανάκια και ανακατεύω καλά

  9. Σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολάκι βάζω όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάωκαλά με ένα πιρούνι

  10. Περιχύνω τη σαλάτα με τη σάλτσα, σκορπίζω το σουσάμι και σερβίρω αμέσως

Keywords: σαλατα με σπαραγγια σαλτσα γιαουρτιου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση