προορισμός…γεύση!

Οι αγκινάρες τρώγονται και ωμές, ιδιαίτερα οι τρυφερές καρδιές από μικρές και ολόφρεσκες αγκινάρες, αν τις μαρινάρουμε πρώτα σε κάποιο όξινο υλικό (εδώ λεμόνι), για να «ψηθούν»…

pinit
0 Add to Favorites

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΤΣΟΥΓΙΑΣ

Prep Time 30 min Rest Time 3 hour Total Time 3 hrs 30 mins Servings: 6

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Σάλτσα αντσούγιας: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιώ πολύ καλά

  2. Αφήνω τη σάλτσα κατά μέρος

  3. Κόβω τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε πολύ λεπτές φετούλες

  4. Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνω μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και τα περιχύνω με 1 – 2 κουτ

  5. σούπας από τη σάλτσα αντσούγιας

  6. Συνεχίζω με μια στρώση από φετάκια αγκινάρας και περιχύνω πάλι με λίγη σάλτσα

  7. Συνεχίζω με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά

  8. Αφήνω όση σάλτσα περίσσεψε στο ψυγείο, σκεπασμένη

  9. Τυλίγω την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο

  10. Στο διάστημα αυτό τα λαχανικά αφενός θα νοστιμίσουν από το μαρινάρισμα, αφετέρου θα «ψηθούν» από το λεμόνι και θα μαλακώσουν θαυμάσια

  11. Σερβίρισμα: Βάζω τη ρόκα σε μια σαλατιέρα

  12. Βγάζω τα μαριναρισμένα λαχανικά από το ψυγείο, τα ρίχνω στη σαλατιέρα, μαζί με τη σάλτσα της πιατέλας και ανακατεύω

  13. Αν θέλω, προσθέτω και την υπόλοιπη σάλτσα αντσούγιας και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...