προορισμός…γεύση!

Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε…

pinit
0 Add to Favorites

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ

Prep Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 40 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι χτυπάω ελαφρώς όλα μαζί τα υλικά μέχρι απλά να ενωθούν (δεν χρειάζεται να φτιάξω εντελώς λεία και ομοιόμορφη σάλτσα)

  2. Σαλάτα: Ξεφλουδίζω τα γκρέιπφρουτ και τα χωρίζω στις φέτες τους από τις οποίες αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ

  3. Απλώνω τις φέτες μαραθόριζας σε μια μεγάλη και σχετικά ρηχή πιατέλα και επάνω τους βάζω ανάμεικτες τις φέτες από τα γκρέιπφρουτ

  4. Προσθέτω τις ελιές και τον ψιλοκομμένο μάραθο, περιχύνω με το ντρέσινγκ και πασπαλίζω με λίγο αλάτι και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  5. Σερβίρω τη σαλάτα αμέσως

author-sign

Δείτε επίσης...