Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Υλικά
  • 3 κιλά, ντοµάτες ξεφλουδισμένες, ώριμες, μαλακές, αλλά όχι υπερβολικά
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 µικρά ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη (ή 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια μαϊντανού)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση/Instructions
  1. Κόβω τις ξεφλουδισμένες ντομάτες, κάθετα στα δύο και µε ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρώ τα σπόρια και το χυµό τους

  2. Ψιλοκόβω τη σάρκα τους

  3. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα και σοτάρω σε µέτρια φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεµµύδια και τις σκελίδες σκόρδου µέχρι να µαλακώσουν (προσέχω να μην ροδίσει το σκόρδο γιατί πικρίζει)

  4. Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντοµάτες, ανακατεύω καλά και αφήνω να πάρουν µια βράση

  5. Χαµηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για περίπου 50 – 60 λεπτά µέχρι να εξατµιστούν τα πολλά υγρά (θα πρέπει να µειωθούν περίπου στο µισό)

  6. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω

  7. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω στη σάλτσα τη ρίγανη (ή το µαϊντανό)

  8. Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει και έπειτα την αδειάζω σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς

  9. Τη φυλάω σε σκοτεινό ντουλάπι, αλλά μετά το άνοιγμα του κάθε βάζου τη διατηρώ στο ψυγείο για 1 εβδομάδα

  10. Γι αυτό είναι προτιμότερο να τη μοιράζω σε πολλά και μικρά βαζάκια

Keywords: σαλτσα ντοματασ

Σας ευχαριστώ!