προορισμός…γεύση!

Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα.

στρούντελ pinit
0 Add to Favorites

ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ)

Prep Time 20 min Cook Time 45 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 35 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά τις μπανάνες, τα μήλα, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα

  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να φτιάξω σφικτή μαρέγκα

  3. Την προσθέτω στο μπολ με τα φρούτα και ανακατεύω με ανάλαφρες κινήσεις με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με ξύλινη κουτάλα

  4. Ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC

  5. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα μεγάλο, ρηχό ταψί

  6. Βουτυρώνω (ή λαδώνω) ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (ή Βηρυττού) και τα απλώνω το ένα επάνω στο άλλο σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια

  7. Στη μία από τις μακριές πλευρές των φύλλων απλώνω κατά μήκος το μείγμα της γέμισης και τυλίγω τα φύλλα προσεκτικά σε σχετικά σφικτό ρολό

  8. Το βάζω στο ταψί, με τις άκρες των φύλλων προς τα κάτω, το αλείφω καλά με λάδι (ή βούτυρο) και το ψήνω για 45 λεπτά

  9. Το βγάζω από το φούρνο, το μεταφέρω σε μια σχάρα και το αφήνω να κρυώσει καλά

  10. Το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα, κόβω το στρούντελ σε φέτες και σερβίρω Δείτε και ένα

  11. gr/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bb-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%ba%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1/>διαφορετικό στρούντελ

author-sign