Αν μας δυσκολεύουν στο τηγάνισμα οι οδοντογλυφίδες με τις οποίες θα στερεώσουμε τα ρολάκια, μπορούμε να τις παραλείψουμε και να δέσουμε προσεκτικά τα ρολάκια με σπάγκο μαγειρικής, σε δυο-τρία σημεία.

ΡΟΛΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΑΧΝΙΣΤΑ ΠΡΑΣΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Πλένω, σκουπίζω καλά και αλατοπιπερώνω τα φιλέτα γλώσσας
-
Σε ένα μέτριο ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση, βάζουμε 50 ml από το ελαιόλαδο, το κρασί, αρκετό μαύρο και λευκό πιπέρι, τον κόλιανδρο και το μείγμα μπαχαρικών
-
Ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι και προσθέτω τα φιλέτα
-
Ανακατεύω ξανά, με τα χέρια, για να βρέξω καλά τα φιλέτα με το μείγμα, και τα απλώνω σε μονή στρώση στο ταψί
-
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και μαρινάρω τα φιλέτα για 1 ώρα
-
Πλένω και σκουπίζω τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
-
Τα κόβω όλα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, πάλι κατά μήκος
-
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω 50 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τις λωρίδες πράσου και κρεμμυδιών για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν
-
Προσθέτω τον άνηθο, συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας, και αποσύρω από τη φωτιά
-
Αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και το διατηρώ κατά μέρος, ζεστό
-
Σκουπίζω καλά την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας (θα τη χρησιμοποιήσω στη συνέχεια)
-
Βγάζω τα φιλέτα ψαριού από τη μαρινάδα τους και τα στραγγίζω καλά, χωρίς να τα σκουπίσω
-
Σε ένα ξύλο κοπής απλώνω 1 φέτα μπέικον και κατά μήκος της απλώνω ένα φιλέτο γλώσσας
-
Πασπαλίζω το φιλέτο με λίγο μαϊντανό και τυλίγω σε σφικτό ρολάκι, μαζί με το μπέικον, το οποίο θα τυλίξει εξωτερικά το φιλέτο
-
Στερεώνω το ρολάκι με οδοντογλυφίδες
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα και το υπόλοιπο μπέικον
-
Στην κατσαρόλα που καθάρισα, ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα ρολάκια για 3 – 4 λεπτά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ομοιόμορφα
-
Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά τα φιλέτα του ψαριού και να ροδίσει το μπέικον
-
Μοιράζω σε πιάτα το μείγμα των αχνιστών πράσων και βάζω πό δύο ρολάκια σε κάθε μερίδα
-
Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω
-
Αν θέλω, συνοδεύω με ρύζι
Wow, this amazing!