Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ροδελες πιτσας με φρεσκο φλωρινας

ροδελες πιτσας με φρεσκο φλωρινας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 18
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Το εξαιρετικό μοσχαρίσιο λουκάνικο είναι που κάνει τη διαφορά σ’ αυτές τις μικρές λιχουδίτσες. Ιδανική πρόταση για σνακ στο σχολείο των παιδιών!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα πίτσας Ζύμη Ψαχνών
  • 300 γρ. φρέσκο λουκάνικο Φλώρινας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 60 ml λευκό κρασί Κτήμα Λευκό Avantis
  • ½ πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 150 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 100 γρ. regato Arla, τριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Με ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρώ τη μεμβράνη από το λουκάνικο και μεταφέρω τον «κιμά» σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Βάζω το τηγάνι στη φωτιά και το σοτάρω μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τον πελτέ και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να μοσχομυρίσουν.
  2. blankΣβήνω με το κρασί και αφήνω τη γέμιση να στεγνώσει. Προσθέτω τις πιπεριές και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη γέμιση να κρυώσει.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά και τα αφήνω στην άκρη.
  4. blankΑπλώνω το πρώτο φύλλο πίτσας επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και με τον πλάστη το ανοίγω, δίνοντάς τους παραλληλόγραμμο σχήμα. Γυρίζω την ζύμη έτσι ώστε η μια μακριά πλευρά να είναι προς το σώμα μου. Αδειάζω τα μισά σοταρισμένα υλικά κατά μήκος της ζύμης στην άκρη που βρίσκεται μπροστά μου και με ένα κουτάλι απλώνω τη γέμιση για να καλύψω το φύλλο αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό από το τέλος, χωρίς γέμιση. Πασπαλίζω όλη την επιφάνεια με πάπρικα και τη μισή ποσότητα των τυριών. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τυλίγω σε μακρόστενο ρολό. Με ένα μαχαίρι κόβω σε ροδέλες πλάτους περίπου 2 εκατοστών.
  5. blankΑραδιάζω τα ρολάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφω τα ρολάκια με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: ροδελες πιτσας φρεσκο φλωρινας

Σας ευχαριστώ!