Σερβίρετε αυτό το λαχταριστό, ευωδιαστό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα με κρεατικά ή πουλερικά. Εξίσου θαυμάσια ταιριάζει και το δεντρολίβανο, η λεβάντα και όποιο άλλο μυρωδικό έχετε στη γλάστρα.

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΜΕΛΩΜΕΝΑ, ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C
-
Πλένω και σκουπίζω καλά όλα τα φρούτα
-
Κόβω τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρώ τα κουκούτσια και κόβω τη σάρκα τους στα 8
-
Κόβω τα βερίκοκα στη μέση και πετάω τα κουκούτσια
-
Τώρα λοιπόν έχω 16 κομμάτια ροδάκινου και 16 κομμάτια βερίκοκου
-
Βάζω όλα τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνω με το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας, μέχρι να ενωθούν καλά
-
Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω το ποτό (αν το χρησιμοποιήσω), τα σποράκια από το λοβό της βανίλιας (ή τη βανίλια σε σκόνη) και τα φυλλαράκια του δυόσμου (ή τη μέντας)
-
Ανακατεύω καλά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο, το αδειάζω στα φρούτα και ανακατεύω καλά
-
Κόβω 8 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας (με πλευρά περίπου 40 εκ
-
και τα βάζω ανά δύο το ένα επάνω στο άλλο, ώστε να έχω 4 διπλά τετράγωνα φύλλα
-
Στη μέση κάθε φύλλου μοιράζω από 4 κομμάτια ροδάκινου και 4 κομμάτια βερίκοκου και περιχύνω με 1 – 2 κουταλιές από το υγρό του μπολ, μαζί με μερικά φυλλαράκια από το μυρωδικό
-
Μοιράζω στα φρούτα και τα κομματάκια κουβερτούρας και κλείνω τα πακέτα, μαζεύοντας τις άκρες τους προς τα πάνω, σαν πουγκιά
-
Τα δένω με σπάγκο μαγειρικής
-
Βάζω τα πουγκιά σε ένα ταψί και τα ψήνω για 13 – 15 λεπτά
-
Σερβίρω τα φρούτα ζεστά, βάζοντας από 1 πακετάκι σε κάθε πιάτο και ανοίγοντάς τα προσεκτικά για να μην χάσω τους χυμούς
-
Αν θέλω, συνοδεύω με παγωτό βανίλια
Excellent!