προορισμός…γεύση!

Αν και τα σπαράγγια είναι εξαιρετικά σοταρισμένα σε λάδι, ωστόσο δεν στερούνται νοστιμιάς αν τα ψήσουμε στο γκριλ. Γίνονται τραγανά και βγάζουν όλη τη γλύκα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με πολύ λάδι.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ριζοτο με σπαραγγια και μαστιχα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 20 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 51 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν και τα σπαράγγια είναι εξαιρετικά σοταρισμένα σε λάδι, ωστόσο δεν στερούνται νοστιμιάς αν τα ψήσουμε στο γκριλ. Γίνονται τραγανά και βγάζουν όλη τη γλύκα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με πολύ λάδι.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Πλένω τα σπαράγγια, κόβω και πετάω την σκληρή άκρη από τα κοτσάνια τους και στη συνέχεια τα καθαρίζω από τις σκληρές ίνες με το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες. Κόβω τα κοτσάνια σε λεπτά φετάκια και αφήνω τις κορυφές ολόκληρες.

    blank
  2. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα κοτσάνια στο ζωμό και τα βράζω για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Τα αφήνω μέσα στο ζωμό και τον διατηρώ καυτό, έτοιμο για χρήση στο ριζότο.

    blank
  3. Προθερμαίνω το γκριλ, βάζω τις κορυφές των σπαραγγιών σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνω για 8 λεπτά, μέχρι να ζαρώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήνω κατά μέρος.

    blank
  4. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω τα 50 ml ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το ρύζι και το σοτάρω για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται διάφανοι οι κόκκοι του. Σβήνω με το λικέρ, μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το κρασί. Το μαγειρεύω και αυτό για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.

    blank
  5. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από τον καυτό ζωμό (παίρνοντας μαζί και φετάκια σπαραγγιών), τον ρίχνω στην κατσαρόλα με το ρύζι και μαγειρεύω, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλος. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτω την επόμενη δόση ζωμού και συνεχίζω τη διαδικασία, μέχρι να ρίξω όλο το ζωμό. Η διαδικασία διαρκεί περί τα 20 – 25 λεπτά και στο διάστημα αυτό το ριζότο θα έχει μελώσει και χυλώσει, ενώ οι κόκκοι του θα παραμένουν ελάχιστα τραγανοί στο δόντι.

    blank
  6. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το τριμμένο τυρί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ελάχιστη σκόνη μαστίχας, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και βάζω σε μια βαθιά πιατέλα. Σκορπίζω από πάνω τις κορυφές σπαραγγιών, το φιλέ αμυγδάλου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ριζοτο σπαραγγια μαστιχα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Yummy

Απάντηση