προορισμός…γεύση!

Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο που στέκεται περήφανα σε κάθε χειμωνιάτικο γιορτινό τραπέζι!

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ριζοτο με λαχανο, πολιτικο

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 40 λεπ Cook Time 30 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Servings: 6 Best Season: Χειμώνας

Περιγραφή

Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο που στέκεται περήφανα σε κάθε χειμωνιάτικο γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

Για το ριζότο

Για το μείγμα λάχανου

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το μείγμα λάχανου:

  1. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το λάχανο και τις πιπεριές Φλωρίνης για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τα κυβάκια μήλου και μαγειρεύω για 1 λεπτό. Με την κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση καυτού ζωμού και σιγομαγειρεύω, ανακατεύονατς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το υγρό σωθεί, προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω, ρίχνω το μηλόξιδο και αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μεταφέρω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και καθαρίζω καλά την κατσαρόλα.

    blank

Για το ριζότο:

  1. Ξαναβάζω την άδεια και καθαρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω το ρύζι και το σοτάρω και αυτό για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν καλά οι κόκκοι του. Σβήνω με το κονιάκ, μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω 1 φλιτζάνι από τον ζωμό που συνεχίζει να ζεσταίνεται στο σκεύος του. Σιγομαγειρεύω, ανακατεύοντας συχνά με την ξύλινη κουτάλα, μέχρι αυτή η δόση ζωμού να απορροφηθεί από το ρύζι.

    blank
  2. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτω την επόμενη δόση και μαγειρεύω, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να απορροφηθεί και αυτή. Συνεχίζω τη διαδικασία με σταδιακές προσθήκες ζωμού, φροντίζοντας να ρίχνω κάθε δόση όταν η προηγούμενη έχει απορροφηθεί τελείως από το ρύζι. Η όλη διαδιασία διαρκεί 20 – 25 λεπτά –ενδέχεται να μην χρειαστεί όλος ο ζωμός, αρκεί το ρύζι να μαλακώσει και να χυλώσει αλλά οι κόκκοι του να παραμείνουν ελαφρώς αλ ντέντε.

    blank
  3. Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ριζότο ρίχνω στην κατσαρόλα το μείγμα λάχανου, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

    blank
  4. Αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτω την παρμεζάνα και τα κουκουνάρια. Ανακατεύω απαλά για να λιώσει το τυρί και σερβίρω αμέσως, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με φρεκοτριμμένο πιπέρι.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 6


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: ριζοτο λαχανο

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Tastes great!

Απάντηση