προορισμός…γεύση!

Η πιο κλασσική σούπα με ρεβίθια ιδανική για της κρύες μέρες του χειμώνα. Στίψτε μπόλικο λεμονάκι και συνοδέψτε την με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

pinit
0 Add to Favorites

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ

Prep Time 15 min Cook Time 1H30 min Rest Time 12 hour Total Time 12 hrs 16 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με 1 κουταλιά σόδα

  2. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα

  3. Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 – 5 εκ

  4. Αφήνω τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός

  5. Αφού μαζέψω όλο τον αφρό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη

  6. Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια σούπα για 1 – 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν

  7. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το χυμό λεμονιού

  8. Ανακατεύω καλά και σερβίρω τα ρεβίθια σούπα

author-sign