Η πιο κλασσική σούπα με ρεβίθια ιδανική για της κρύες μέρες του χειμώνα. Στίψτε μπόλικο λεμονάκι και συνοδέψτε την με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό με 1 κουταλιά σόδα
-
Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζω, τα ξεπλένω πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι και τα βάζω σε μια κατσαρόλα
-
Ρίχνω μπόλικο κρύο νερό που να τα καλύψει κατά τουλάχιστον 4 – 5 εκ
-
Αφήνω τα ρεβίθια να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζω για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να βγαίνει καινούριος αφρός
-
Αφού μαζέψω όλο τον αφρό, προσθέτω το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και τη δάφνη
-
Χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω τα ρεβίθια σούπα για 1 – 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν
-
Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το χυμό λεμονιού
-
Ανακατεύω καλά και σερβίρω τα ρεβίθια σούπα