προορισμός…γεύση!

Τα ρεβίθια σε μια καλοκαιρινή εκδοχή τους με μελιτζάνες και πλατύφυλλο βασιλικό. Αν τρίψετε και λίγη φέτα την ώρα του σερβιρίσματος θα το απογειώσετε.

pinit
0 Add to Favorites

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Prep Time 1H30 min Cook Time 40 min Rest Time 12 hour Total Time 12 hrs 41 mins Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω τα ρεβίθια να φουσκώσουν στο νερό για μια νύχτα με ένα κουταλάκι χοντρό αλάτι

  2. Την άλλη μέρα τα ξεπλένω καλά και τα βάζω να βράσουν

  3. Μπορώ να αρωματίσω το νερό με δαφνόφυλλο και 3-4 κόκκους χοντροκομμένο μπαχάρι

  4. Παράλληλα, αλατίζω τους κύβους μελιτζάνας και τους αφήνω να σταθούν σε τρυπητό για 30 λεπτά

  5. Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω καλά

  6. Τα τηγανίζω σε λίγο με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο για 5 λεπτά

  7. Τα μεταφέρω χωρίς το λάδι σε ένα ταψί φούρνου

  8. Μόλις βράσουν τα ρεβίθια τα παίρνω με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω στο ταψί με τις μελιτζάνες

  9. Από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια παίρνω και 2 φλιτζάνια ζωμό και το ρίχνω στο ταψί

  10. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί, εκτός από το φρέσκο βασιλικό

  11. Ανακατεύω μαλακά και ψήνω στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μείνει το φαγάκι με το λαδάκι του

  12. Την ώρα του σερβιρίσματος πασπαλίζω με το φρέσκο βασιλικό

author-sign