προορισμός…γεύση!

Από τα πιο γνωστά γλυκά παγκοσμίως. Εδώ σας δίνω μια ελληνική παραλλαγή με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και άρωμα μαστίχας.

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΣΟΥ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Prep Time 20 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 5 λεπτά. Servings: 4

Υλικά

Εκτέλεση/Instructions

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Για τα σου: Στρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο, ρηχό ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C

  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα βάζω τα βούτυρο, το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το νερό και ελάχιστο αλάτι και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω ενιαίο μείγμα

  4. Ρίχνω όλο μαζί το αλεύρι, με μια κίνηση, και αρχίζω να ανακατεύω έντονα, μέχρι το μείγμα να δέσει και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, δίχως να αφήνει υπολείμματα

  5. Το μείγμα πρέπει να είναι αφράτο και ελαστικό

  6. Το μεταφέρω αμέσως σε ένα μπολ και το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά

  7. Αρχίζω να το χτυπάω με το μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά και χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, πριν ρίξω το επόμενο

  8. Τώρα το μείγμα γίνεται λείο και μοιάζει με μείγμα για κέικ

  9. Το μεταφέρω σε χωνί ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μπάλες ζύμης σε μέγεθος καρυδιού που τις αφήνω στο ταψί, σε απόσταση τη μία από την άλλη

  10. Ψήνω τα σου για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν απαλά

  11. Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφήνω τα σου να κρυώσουν ελαφρώς κα, στη συνέχεια, με ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι τα χαράζω οριζόντια, χωρίς να τα κόψω σε δύο κομμάτια

  12. Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς

  13. Για τη γέμιση: Ανακατεύω σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λικέρ μαστίχας και την άχνη, μέχρι να ενωθούν καλά

  14. Για τη σος σοκολάτας: Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από κατσαρόλα στο οποίο σιγοβράζει λίγο νερό

  15. Μόλις λιώσει προσθέτω το γάλα και τη σκόνη κακάο, ανακατεύω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά

  16. Συναρμολόγηση: Γεμίζω κάθε σου με 1 κουτ

  17. γλυκού από το μείγμα της γέμισης

  18. Μοιράζω τα γεμισμένα σου σε 4 – 6 μπολάκια, φτιάχνοντας λοφάκι

  19. Περιχύνω τα λοφάκια-προφιτερόλ με τη ζεστή σοκολάτα και σερβίρω αμέσως

Keywords: προφιτερολ με σου

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exciting!

Απάντηση