προορισμός…γεύση!

Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε…

pinit
0 Add to Favorites
5 από 1 αξιολόγηση

πατατες στιφαδο στη γαστρα με μυρωδικα

Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Prep Time 45 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 36 λεπτά. Servings: 4 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα όταν πρόκειται να τις βάλουμε στη γάστρα. Τις βιολογικές πατάτες τις ψήνουμε με τη φλούδα τους –γίνονται εξαιρετικές. Αν είναι συμβατικές, είναι προτιμότερο να τις ξεφλουδίσουμε.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Βάζουμε τις πατατούλες σε μια φαρδιά κατσαρόλα, τις καλύπτουμε καλά με κρύο νερό, ρίχνουμε αλάτι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση το νερό. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, μαγειρεύουμε για 10 – 12 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τις πατάτες. Αν είναι συμβατικής καλλιέργειας τις ξεφλουδίζουμε και, αν είναι μεγάλες, τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αφήνουμε στην άκρη.

    blank
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κρεμμυδάκια για στιφάδο και προσθέτουμε νερό μέχρι που σχεδόν να τα καλύψει. Αφήνουμε τα κρεμμυδάκια να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον πολτό από τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    blank
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

    blank
  4. Βάζουμε τις στραγγισμένες πατάτες και το μείγμα των κρεμμυδιών σε μια μέτρια γάστρα (ή σε ένα βαθύ πυρίμαχο ταψί), προσθέτουμε το ζωμό, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το μπαχάρι και ανακατεύουμε με προσοχή.

    blank
  5. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της ή σκεπάζουμε καλά το ταψί πρώτα με ένα κομμάτι λαδόκολλας και από πάνω σφικτά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το φαγητό για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή κρύο.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 4


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πατατες στιφαδο γαστρα μυρωδικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

  1. Exceptional!

Απάντηση