προορισμός…γεύση!

Αν θέλουμε να νοστιμίσουμε περισσότερο το φαγητό αυτό (ξεφεύγοντας λίγο βέβαια από τον όρο «λαδερό»), μπορούμε να ρίξουμε στη γάστρα 120 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον…

pinit
0 Add to Favorites
4 from 1 vote

πατατες στη γαστρα με φρεσκα κρεμμυδακια και μυρωδικα

Δυσκολία: Intermediate Prep Time 40 min Cook Time 50 min Rest Time 1 min Total Time 1 hr 31 mins Servings: 6 Best Season: Suitable throughout the year

Περιγραφή

Αν θέλουμε να νοστιμίσουμε περισσότερο το φαγητό αυτό (ξεφεύγοντας λίγο βέβαια από τον όρο «λαδερό»), μπορούμε να ρίξουμε στη γάστρα 120 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον (ή σύγκλινο), το οποίο έχουμε προηγουμένως ροδίσει για 5 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να βγάλει το λίπος του και να γίνει τραγανό.

Υλικά

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Instructions

Video
Off On

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:

  1. Πλένω καλά τις πατάτες και τις βάζω σε μονή στρώση (το πολύ σε διπλή) σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα. Τις υπερκαλύπτω με άφθονο κρύο νερό, ρίχνω αλάτι και ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει βράση το νερό. Τις βράζω για 10 λεπτά, τις βγάζω από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζω σε μια γάστρα (ή σε ένα βαθύ και ευρύχωρο πυρίμαχο ταψί).

    blank
  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι απλώνω καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σε μονή στρώση, καλύπτοντας όλο τον πυθμένα. Προσθέτω κρύο νερό που μόλις να τα καλύψει και το ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοκοχλάζει. Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζω το άχνισμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σωθεί το νερό. Δεν ανακατεύω για να μην κομματιαστούν τα κρεμμυδάκια.

    blank
  3. Σκορπίζω το μείγμα του τηγανιού στη γάστρα με τις πατάτες. Προσθέτω το ζωμό, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και 200 ml ζεστό νερό, κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της (ή σκεπάζω καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο) και τοποθετώ το σκεύος σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου.

    blank
  4. Ψήνω τις πατάτες για 40 – 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Ανοίγω το σκεύος, πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την τριμμένη φέτα και σερβίρω.

    blank
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: πατατες γαστρα φρεσκα κρεμμυδακια μυρωδικα

Κάνατε αυτή τη συνταγή;

Ανεβάστε την στο Instagram με το hashtag #my_dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

Ανεβάστε την στο Pinterest κάνοντας mention @dina_nikolaou και κάντε μας περήφανους με τις δημιουργίες σας!

pinit
author-sign

1 Comment

Απάντηση