προορισμός…γεύση!

Υπέροχο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως (εφόσον έχει το ζαμπόν και το λαρδί) ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας. Αν δεν σας αρέσει το αμύγδαλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φουντούκια. Θα γίνει εξίσου υπέροχο!

pinit
0 Add to Favorites

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Prep Time 30 min Cook Time 1 hour Rest Time 30 min Total Time 2 hrs Servings: 4

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος με το λαρδί ή το μπέικον σ’ ένα κατσαρολάκι

  2. Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το φίτρο τους

  3. Καρφώνω το πρώτο μισό του σκόρδου σε ένα πηρούνι και το τρίβω μέσα στο ταψί μου

  4. Όσο περισσέψει το ρίχνω στην κρέμα

  5. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια σκόρδου

  6. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί η κρέμα

  7. Αποσύρω από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και αφήνω το μίγμα να κρυώσει ελαφρά

  8. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες

  9. Βουτυρώνω το ταψί

  10. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C

  11. Στρώνω στο ταψί τις πατάτες και πασπαλίζω με πούδρα αμυγδαλόσκονης

  12. Αλατοπιπερώνω και απλώνω μια στρώση τυρί

  13. Ρίχνω λίγη από την κρέμα με το λαρδί

  14. Συνεχίζω με μια στρώση ζαμπόν

  15. Επαναλαμβάνω τη διαδικάσια (πατάτες, αμυγδαλόπουδρα, τυρί, ζαμπόν, τυρί, κρέμα γάλακτος)

  16. Τελειώνω με μια στρώση πατάτες

  17. Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με αμυγδαλόπουδρα

  18. Ψήνω για 1 ώρα περίπου

author-sign