Υπέροχο φαγητό που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως (εφόσον έχει το ζαμπόν και το λαρδί) ή ως συνοδευτικό σε ένα ψητό κρέας. Αν δεν σας αρέσει το αμύγδαλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φουντούκια. Θα γίνει εξίσου υπέροχο!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Βάζω την κρέμα γάλακτος με το λαρδί ή το μπέικον σ’ ένα κατσαρολάκι
-
Καθαρίζω τις σκελίδες σκόρδου, τις κόβω στη μέση και αφαιρώ το φίτρο τους
-
Καρφώνω το πρώτο μισό του σκόρδου σε ένα πηρούνι και το τρίβω μέσα στο ταψί μου
-
Όσο περισσέψει το ρίχνω στην κρέμα
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια σκόρδου
-
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί η κρέμα
-
Αποσύρω από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνω φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και αφήνω το μίγμα να κρυώσει ελαφρά
-
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες
-
Βουτυρώνω το ταψί
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C
-
Στρώνω στο ταψί τις πατάτες και πασπαλίζω με πούδρα αμυγδαλόσκονης
-
Αλατοπιπερώνω και απλώνω μια στρώση τυρί
-
Ρίχνω λίγη από την κρέμα με το λαρδί
-
Συνεχίζω με μια στρώση ζαμπόν
-
Επαναλαμβάνω τη διαδικάσια (πατάτες, αμυγδαλόπουδρα, τυρί, ζαμπόν, τυρί, κρέμα γάλακτος)
-
Τελειώνω με μια στρώση πατάτες
-
Ρίχνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζω με αμυγδαλόπουδρα
-
Ψήνω για 1 ώρα περίπου